Sunday, 15 July 2018

Usaha Buru Jho Low Di West Indies?


Usaha memburu ahli perniagaan buruan Jho Low kini dikatakan tertumpu di West Indies. Star Online melaporkan satu sumber berkata, pihak berkuasa percaya Low berlindung di kepulauan Saint Kitts dan Nevis, di mana dia dilaporkan mempunyai kewarganegaraan dan harta.

Saint Kitts adalah negara dalam kepulauan West Indie, yang terdiri daripada dua pulau dan terletak di antara Barbados dan Puerto Rico. Ia telah digambarkan sebagai taman permainan untuk golongan kaya. Ia juga membolehkan warga asing memperoleh kerakyatan sebagai balasan untuk pelaburan hartanah sekurang-kurangnya AS$400,000 atau sumbangan sekurang-kurangnya AS$250,000 kepada dana pempelbagaikan industri gula negara.

Pasport Saint Kitts membolehkan rakyatnya melancong tanpa visa ke lebih 140 buah negara. Dengan Low telah dilaporkan meninggalkan Macau, sumber itu berkata pintu telah ditutup untuk bersembunyi di banyak negara di Asia Tenggara, China dan Timur Tengah.

Kata laporan itu lagi, di Saint Kitts, Low boleh ke kebanyakan negara pulau tersebut di mana penguatkuasaan undang-undang dikatakan lemah. Malaysia tidak mempunyai perjanjian ekstradisi dengan banyak negara pulau di rantau ini.

Polis Malaysia telah menjejak Low di Hong Kong apabila dia melarikan diri ke Macau.

Bagaimanapun, hartawan berusia 37 tahun itu yang dikehendaki berhubung skandal 1MDB, telah meninggalkan Macau manakala Bukit Aman mendapatkan bantuan pihak berkuasa di rantau itu. Satu laporan mendakwa Low telah pergi ke tanah besar China, yang mana Malaysia mempunyai perjanjian ekstradisi dengannya.

Jabatan Keadilan AS (DOJ) dalam saman sivilnya telah mendakwa bahawa Low adalah individu penting dalam dakwaan penyalahgunaan wang dari 1MDB.

Sumber

Friday, 13 July 2018

Tiap Hari Saya Mahu, Tapi Suami Tidak Kuat Tenaga Batin!


Hello min tolong hide profile saya.

Begini ba ni cerita dia, husband saya ni macam tidak kuat tenaga batin. Saya tiap hari memang mau m*** paling kurang pun mau 5 kali sehari. Kalau tidak macam berbunyi ba alarm dekat saya punya ni dan badan saya macam cari-cari something sama getar-getar.

Laki saya ni 1 round saja sehari gia itupun doi 2min terus plasbak matanya, lepastu mati sudah burung dia. Terus saya minta lagi m*** kasi puas saya tapi dia cakap minum tongkat ali dulu, sekali terus tidur pura-pura lupa. Macam mau ku tampar burung nya pakai selipar.

Jadikan saya ni bekerja ada laki ba di jabatan saya, buli tahan juga la paras muka dia, kadang-kadang kalau macam dia datang tempat saya kan, macam pandai tervibrate saya punya ni! Tidak tau la kenapa, normal ka tu?. Dia ni selalu buat saya hepi, jadi dalam pemikiran saya macam mau ajak dia ni m*** ba kasi puas saya punya n* fsu.

Kamu rasa patut kah saya buat begini? Pasal saya tak tahan sudah getar-getar an yang saya alami. Suami saya ok juga nafkah zahir dia, ok cuma tu la batin kalau 5 kali sehari baru la ok bagi sya. ok tq min

Minta pendapat dengan yang sudah berkahwin sahaja, yang makcik-makcik bawang jangan komen sini kalo mau komen jangan kecam saya. Saya cuma inginkan pertolongan kalian.

Kredit

Friday, 6 July 2018

(Video) Skandal Anak Lelaki Najib, Nazifuddin Bersama Wanita Diluar Negara.

Celia Zhang - berusia 34 tahun dan merupakan bekas model keturunan Cina-Vietnam yang kini menjadi pelakon dan telah berada di industri hiburan selama empat tahun.

Anak lelaki Datuk Seri Najib Razak dilihat makan dan minum wain dengan seorang pelakon di Taiwan sehari selepas bapanya didakwa di sini sebanyak RM42 juta daripada bekas unit 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Apple Daily Taiwan mendakwa ia menyaksikan Datuk Mohd Nazifuddin Mohd Najib makan dan berbual malam tadi dengan seorang pelakon yang dikenal pasti sebagai Celia Chang, di sebuah restoran di pusat membeli-belah Breeze Xinyi berhampiran menara ikonik Taiwan Taipei 101.

Portal itu berkata kedua-duanya dilihat minum gelas demi gelas wain merah dalam suasana santai yang berlangsung selama tiga jam, dan mendakwa bahawa dua botol wain merah telah dibuka.




Ia juga berkata kedua-duanya kemudiannya dilihat mengambil teksi ke salon urut, sebelum makan malam bertemankan lilin dan menghabiskan kira-kira dua jam di bar.

Apple Daily mendakwa kedua-dua mereka kemudian menaiki teksi ke hotel Grand Hyatt sekitar jam 1 pagi.

Menurut Apple Daily, Nazifuddin menulis catatan Facebook pada jam 9.58 malam pada malam yang sama untuk membelakangi bapanya yang didakwa dengan rasuah, dengan menyatakan bahawa ini dikatakan berlaku ketika dia sedang makan malam bertemankan lilin bersama pelakon tersebut.




Laporan Apple Daily disertai klip video yang menunjukkan rakaman ringkas dan gambar kedua-duanya bersama-sama. Nazifuddin juga dilihat bersama dengan pelakon tersebut selepas dia turun dari pesawat semalam dalam perjalanannya ke Taiwan.

Ketika Zhang ditanya mengenai pertemuan pada Khamis itu yang dirakam video, Apple Daily melaporkan bahawa pelakon itu menjawab melalui jurucakapnya bahawa:

"Dia hanya sahabat baik yang saya kenal selama bertahun-tahun dan datang ke Taiwan untuk melawat, saya bertindak sebagai panduannya dan menemaninya."

Apabila ditanya tentang penampakan mereka di hotel Grand Hyatt, pelakon dilaporkan menjelaskan bahawa mereka hanya minum kerana lebih banyak minuman di sana.

"Kami hanya minum di bar Grand Hyatt, moodnya tidak baik kerana ahli keluarganya sakit, selepas itu dia pergi untuk berehat dan saya kemudian pergi," katanya dipetik sebagai berkata.

Pelakon itu menyatakan bahawa mereka tidak membincangkan berita tentang Najib, dilaporkan kepada portal bahawa dia dan anak lelaki Najib secara umumnya mengelakkan politik kerana sensitiviti dan penglibatannya dalam arena tersebut.

Apple Daily berkata Nazifuddin kembali pagi ini ke Malaysia, juga mendakwa bahawa bekas anak presiden Umno itu mula diperkenalkan oleh rakan-rakannya di Taiwan tiga tahun lalu kepada pelakon itu.

Akhbar itu mendakwa pelakon itu sebelum ini tidak mengetahui status dan latar belakang Nazifuddin dan hanya memulakan hubungan dengannya baru-baru ini selepas dia berpisah dengan teman lelakinya.

Dalam laporan berasingan oleh Apple Daily, pelakon itu - yang telah dikenal pasti sebagai Celia Zhang - berusia 34 tahun dan merupakan bekas model keturunan Cina-Vietnam yang kini menjadi pelakon dan telah berada di industri hiburan selama empat tahun.

Nazifuddin dalam kenyataan 29 Mac 2018 yang disiarkan di akaun Facebooknya mengumumkan bahawa beliau telah menarik diri dari arena politik dan mungkin akan kembali aktif dalam Umno bila sampai masanya nanti.

*****
Najib didakwa pada hari Rabu lepas di Kuala Lumpur dengan tiga tuduhan pecah amanah sebagai seorang penjawat awam dan satu menyalahgunakan kedudukannya untuk suapan diri terhadap dana RM42 juta subsidiari ex-1MDB, SRC International Sdn Bhd.

Dia telah mengaku tidak bersalah atas semua tuduhan yang masing-masing boleh dihukum dengan penjara maksimum 20 tahun dan denda, dengan CBT juga dihukum dengan sebatan. Dia dibebaskan dengan ikat jamin RM1 juta yang dibayar setengah, dengan baki RM500,000 yang dijadualkan pada hari Isnin depan.

Nazifuddin dilihat bersama anak-anak Najib yang lain iaitu Norashman, Mohd Nizar, Nooryana Najwa dan pasangan suami-isteri kedua pada hari Rabu di mahkamah ketika Najib dituduh.


Sumber

Tuesday, 3 July 2018

Najib Razak Sah Ditahan SPRM.


BEKAS Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dipercayai ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di kediamannya dekat Langgak Duta.

Ketua Pesuruhjaya SPRM Datuk Mohd Shukri Abdull mengesahkan perkara itu kepada media.

Kenyataan media yang dikeluarkan Pasukan Petugas Khas 1MDB mengesahkan tangkapan itu dibuat pukul 2.35 petang tadi.

Tangkapan itu berhubung skandal SRC International Sdn Bhd.

Najib telah dua kali dipanggil SPRM memberi kenyataan berhubung skandal itu sebelum ini.

Pasukan Petugas Khas 1MDB turut memaklumkan Najib akan didakwa di Mahkamah Kuala Lumpur pagi esok.

[Berita selanjutnya menyusul...]

Saturday, 30 June 2018

Zahid Hamidi Sah Jadi Presiden Umno Ke-7.


Akhirnya Umno mendapat nakhoda baru selepas kapal mereka berlabuh akibat dibadai pengundi pada pilihan raya umum (PRU) lalu.

Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang sebelum ini dilihat bakal menjadi perdana menteri - sehinggalah BN kecundang di tangan Pakatan Harapan (HARAPAN) - dipilih majoriti anggota parti untuk menjadi presiden mereka.

Setakat jam 9.40 malam ini anggota parlimen Bagan Datuk itu memperoleh 93 undi sekali gus tidak memungkinkan mana-mana calon mengejarnya lagi.

Dua lagi calon utama yang bersaing untuk mengisi tempat ditinggalkan oleh Datuk Seri Najib Razak ialah anggota parlimen Rembau yang juga bekas ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin Abu Bakar, serta veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah.

Khairy mendapat 51 undi manakala Tengku Razaleigh cuma 23 undi.

Untuk rekod ini adalah percubaan kedua Tengku Razaleigh untuk menjadi presiden selepas 1987. Kira-kira 31 tahun lalu cubaan beliau digagalkan oleh kelebihan 43 undi yang memihak kepada perdana menteri ketika itu, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Sementara itu bagi perebutan jawatan timbalan presiden, bekas menteri besar Negeri Sembilan Datuk Seri Mohamad Hasan semakin hampir menjadi pemenang apabila setakat 9.25 malam, beliau sudah mempunyai 75 undi.

Mohamad hanya memerlukan 21 undi lagi untuk menjadi pemenang. Pencabar tunggalnya, Tan Sri Annuar Musa ketinggalan dengan setakat ini hanya meraih 55 undi.

Loading...

Friday, 29 June 2018

Senarai 16 Pasukan Layak Ke Suku Akhir Piala Dunia 2018.


Berikut senarai pasukan yang layak ke pusingan 16 terakhir Piala Dunia selepas berakhirnya perlawanan Kumpulan G dan H serta pasukan yang tersingkir:

Kumpulan A
  • Layak: Uruguay (juara), Russia (naib juara)
  • Tersingkir: Arab Saudi, Mesir
Kumpulan B
  • Layak: Sepanyol (juara), Portugal (naib juara)
  • Tersingkir: Iran, Maghribi
Kumpulan C
  • Layak: Perancis (juara), Denmark (naib juara)
  • Tersingkir: Peru, Australia
Kumpulan D
  • Layak: Croatia (juara), Argentina (naib juara)
  • Tersingkir: Nigeria, Iceland
Kumpulan E
  • Layak: Brazil (juara), Switzerland (naib juara)
  • Tersingkir: Serbia, Costa Rica
Kumpulan F
  • Layak: Sweden (juara), Mexico (naib juara)
  • Tersingkir: Korea Selatan, Jerman
Kumpulan G
  • Layak: Belgium (juara), England (naib juara)
  • Tersingkir: Tunisia, Panama
Kumpulan H
  • Layak: Colombia (juara), Jepun (naib juara)
  • Tersingkir: Senegal, Poland
Jadual Perlawanan Suku Akhir Piala Dunia 2018 (16 Kelayakan Kalah Mati).


Loading...

Thursday, 28 June 2018

Fakta Menarik Tentang Jenama Mewah BIJAN.


Kalau sebelum ini beg Hermes antara yang dikaitakan dengan Rosmah, namun beg tangan khas Bijan lebih menonjol disebut pada sidang akhbar dan selepas melihat beg tangan Bijan, tidak hairanlah kalau ianya menjadi pilihan kerana strukturnya seakan serupa dengan beg Birkin dari koleksinya.

Walau bagaimanapun, ramai yang tidak pernah mendengar nama jenama Bijan, malah media terpaksa meminta Pengarah Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, dalam sidang media supaya mengeja perkataan Bijan bagi mendapatkan kepastian mengenai jenama berkenaan.

Mari kita ketahui serba-sedikit mengenai apa dan dari mana sebenarnya asal-usul jenama BIJAN INI.

FAKTA MENARIK TENTANG JENAMA BIJAN

Butik terlalu mewah.

Buat pengetahuan semua, jenama dari Amerika dari Los Angeles ini hanya menggunakan bahan-bahan terbaik dari kulit buaya serta batu permata bagi menonjolkan lagi kemewahan beg koleksi mereka.

Namun yang paling menarik perhatian ramai adalah edisi terhad Rolls Royce yang diletakkan di luar butik yang jelas menunjukkan butik mereka hanyalah untuk orang kaya.

Sebuah candelier kristal yang dihiasi dengan berpuluh-puluh botol minyak wangi diletakan di dalam butik ini berserta lukisan asli 1968 oleh artis Colombia, Fernando Botero yang digantung di salah satu dinding.

Dilaporkan bahawa pembeli yang pergi ke butik menghabiskan purata AS$100,000 setiap orang dan mereka haruslah menjadi pengunjung VVIP untuk memasuki butik ini. Fuh bukan biasa-biasa.


Bijan dikenali di dalam dunia politik.

Jenama Bijan sangat terkenal dikalangan lelaki berpengaruh di Hollywood dan di dunia politik.

Butik House of Bijan, yang terletak di Rodeo Drive di Beverly Hills, California, dihiasi dengan gambar-gambar Sir Anthony Hopkins dan Michael Jordan dan Putera Charles.

Malah, ada bilik persalinan yang didedikasikan untuk keluarga Bush, dengan dinding yang dihiasi dengan poster yang ditandatangani oleh George W Bush sendiri.

Foto keluarganya dihiasi di semua sudut dalam butik House of Bijan maknanya, Najib dan Rosmah bukan orang level-level biasa okay!

Harga stokin RM400 sepasang.

Bijan adalah antara jenama fesyen yang menjual kelengkapan lelaki dan wanita termahal di dunia dengan harga stokin mencecah RM403 sepasang, manakala harga bagi tali leher bermula pada harga RM4,031 setiap satu dan satu persalinan sut bermula pada harga RM100,000.

Dalam temu bual dengan Forbes pada tahun 2017, ahli waris Bijan Nicholas Bijan berkata pelbagai rangkaian hubungan mereka dihasilkan dalam jumlah terhad bagi setiap reka bentuk.

Ini bermakna bahawa mungkin terdapat dua ikatan rekaan yang sama di seluruh dunia.

Pengasas asal meninggal dunia disebabkan strok.

Selepas kematian Bijan Pakzad pada 26 April 2011 disebabkan strok, perniagaan itu diambil alih oleh anaknya, Nicholas Bijan.

Kedai Rodeo Drive House of Bijan dijual kepada LVMH, konglomerat barang-barang mewah Perancis, pada tahun 2016, namun nilai perniagaan dilaporkan meningkat dua kali ganda pada 2016 selepas dijual.

Bernilai 1.6 juta?

Amar Singh pada sidang medianya mendedahkan 567 beg tangan membabitkan lebih 37 jenama seperti Prada, Bijan dan Chanel telah dirampas di salah sebuah hartanah milik bekas Perdana Menteri Najib dan Rosmah Mansor.

Daripada jumlah itu, sebanyak 272 beg berjenama Hermes dianggar bernilai RM51.3 juta dan proses penilaian harga beg berkenaan mengambil masa selama lapan hari.

Bijan merupakan beg tangan mahal dan ada beg tangan dianggarkan berjumlah RM1.6 juta dan ia merupakan beg tangan buatan tangan.

Dalam satu laporan media mengenai syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Los Angeles dinamakan sebagai destinasi pilihan beli belah isteri Najib, Rosmah Mansor.

‘Bijan’ Paling Mahal Di Dunia.

Jika anda menyebut Bijan sebagai Bi-jan, bermakna anda salah kerana sebutannya yang sebenar adalah ‘Bizaen’ dan ianya juga tiada kaitan dengan biji bijan!

Jenama ini hanya boleh ditempah khas daripada pereka fesyen terkemuka, Bijan Pakzad yang meninggal dunia pada tahun 2011 dan hanya diperolehi menerusi temujanji khas sahaja.

Menurut pihak polis juga, beg jenama Bijan itu berharga RM1.6 juta dan ia adalah antara 567 beg tangan daripada 37 jenama yang dirampas di kediaman bekas Perdana Menteri itu.



Bijan pilihan ‘1st Man’ fan ‘1st Lady’ kebanyakan negara.

Kami juga tertarik dengan fakta dimana jenama Bijan merupakan pilihan bagi kebanyakan keluarga Perdana Menteri di seluruh dunia.

Untuk rekod, Bijan Pakzad yang lebih dikenali sebagai Bijan, adalah kelahiran Iran mencipta nama di Los Angeles, Amerika Syarikat adalah perunding imej kepada lima Presiden Amerika Syarikat lebih 40 tahun bermula era Ronald Reagan, George Bush, George W Bush, Bill Clinton dan Barack Obama.

Beliau juga adalah pilihan bekas Perdana Menteri Britain, Tony Blair and Presiden Russia, Vladmir Putin selain menjadi pereka pilihan selebriti serta tokoh terkemuka dunia seperti Malcolm Forbes, Roger Moore, Pierre Trudeau, Raja Juan Carlos, Barry Manilow, Raja Hussein (Jordan) dan pemain gitar, George Benson dan pemain bola keranjang Micheal Jordan.

Pereka fesyen itu juga turut menjadi pilihan pereka fesyen lain seperti Oscar de la Renta, Tom Ford dan Giorgio Armani, selain artis berprofil tinggi seperti Tom Cruise dan Anthony Hopkins.


Rosmah suka BIJAN?

Jadi, mengapa Rosmah juga sukakan Bijan? Cuba anda terbalikkan perkataan Bijan dan mungkin itu adalah salah satu sebabnya. NAJIB. Kebetulan bukan?


Sumber

Monday, 25 June 2018

Gambar Dan Identiti Wanita Campak Bayi Sendiri Di Kajang.


Seorang wanita ditahan selepas dipercayai mencampak bayi lelakinya yang baru dilahirkan dari tingkat dua sebuah bangunan di Hentian Kajang, di Kajang, semalam.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kajang Superintendan Mohd Sabri Abdullah berkata, hasil risikan dan maklumat, pihaknya menahan wanita warga Indonesia berusia 20-an di perkarangan Hospital Kajang, 11.30 malam tadi.

“Permohonan reman terhadap suspek dibuat di Hospital Kajang, pagi tadi bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 317 Kanun Keseksaan kerana membuang bayi,” katanya.

Identiti Suspek

Nama: Sri Rahmadini
Warganegara: Indonesia
Tempat Lahir: Batu Hampar, Padang
Tarikh Lahir: 22 Jan 1996


Sumber