Sunday 19 March 2017

(Video) Proton Wira Langgar Anggota Polis Seperti Binatang Sehingga Patah Kaki!!!

TagsSemakin menjadi-jadi kejadian di jalanraya yang pelik di Malaysia sekarang ni. Kali ini mangsa adalah seorang anggota polis yang dilanggar oleh sebuah kereta Proton Wira berwarna hijau.


Anggota polis yang dikenali sebagai Johar Bin Bagini menjalankan tugas ‘cut off’ (memberhentikan kenderaan serta merta) namun tidak diendahkan oleh pemandu kereta Proton Wira tersebut malah terus melanggar mangsa malah tiada brek langsung.

Kejadian yang berlaku di Lebuh Raya Pasir Gudang, berdekatan simpang Permas Barat itu berlaku sekitar jam 2.40 petang tadi menyebabkan mangsa mengalami patah kaki kiri.

Jika dilihat daripada kandungan video yang dirakamkan oleh orang awam itu, kelihatan Johar tidak sempat mengelak walaupun sudah berada di tepi jalan seperti pemandu kereta Proton Wira tersebut sengaja merempuh Johar.

Atas kecekapan pihak polis, akhirnya pemandu Proton Wira no.pendaftaran BGY9680 itu berjaya diberkas di Jln. Rose Merah selepas polis melepaskan dua das tembakan.

Suspek seorang lelaki Melayu dikenali sebagai Ahmad Riza Bin Ishak cedera di bahagian belakang terkena tembakan.

Klik link dibawah untuk menonton video kejadian tersebut;

* Video Proton Wira Langgar Anggota Polis Seperti Binatang Sehingga Patah Kaki.

Adakah pemandu yang merupakan suspek itu juga seorang OKU seperti perempuan cina yang melawan arus dan merempuh sehingga mati tempoh hari? Jangan polis yang menembak tu pula yang masuk penjara sudah…

Artikel Terkait

Content Champion at Media Asia Berhad.


EmoticonEmoticon