Friday 14 April 2017

Gadis Sabah Persis Selena Gomez Dilamar Jadi Heroin.

TagsSEORANG gadis kelahiran Sabah yang memiliki raut wajah saling tak tumpah seperti bintang antarabangsa terkenal Selena Gomez baru-baru ini telah mendapat tawaran berlakon dalam sebuah produksi terkenal tanah air. 


Tuah ayam nampak di kaki, tuah Phanthegerow Louiselle Leo Estrop pula terletak pada rupa paras jelitanya yang sangat mirip macam Selena! 

Phanegerow atau lebih senang dipanggil Phan ini berkata sejak dia menjadi viral di laman sosial, banyak tawaran kerja yang diterimanya. 

Antara offer yang tak putus-putus datang ialah tawaran model iklan komersil dan produk kecantikan dan terkini dia telah disunting untuk menjadi heroin filem! 

Filem sulung lakonan gadis berusia 19 tahun itu berjudul Tangisan Akinabalu, arahan pengarah terkenal, Dato Jurey Rosli di bawah terbitan rumah produksi New Line Sdn. Bhd. 
Menceritakan lebih lanjut mengenai wataknya dalam filem itu nanti, Phan yang dipetik portal Rojak Daily berkata, “Saya memegang watak heroin bernama Nikki. Watak Nikki dalam filem ini ialah seorang yang berani, perwatakan kasar dan mempunyai semangat mahu menjadi seorang malim gunung.” 

“Namun semangatnya untuk menjadi malim gunung ditentang hebat oleh ayahnya yang mendesak Nikki mengambil alih perniagaan ayahnya,” ujar gadis manis kacukan Kadazan-Dusun dan Belanda ini. 

Walaupun memiliki rupa paras cantik seperti Selena namun faktor itu bukan menjadi tiket untuknya menempa nama secara ekspres. 


Sebaliknya menurut Phan, dia juga perlu menghadiri proses ujibakat sebelum diterima berlakon. 

“Pengarah memilih saya berdasarkan kemampuan saya berlakon. Kalau ada rezeki, memang saya nak cuba semua (cabang bidang seni), tidak terhad pada lakonan dan modelling sahaja,” ujarnya yang pernah menjuarai pertandingan Female Icon Sabah 2015.

Artikel Terkait

Content Champion at Media Asia Berhad.


EmoticonEmoticon