Thursday 17 August 2017

Inilah Wajah Sebenar Puteri Nur, Satu-Satunya Manusia Kacukan Bunian.

Tags
Puteri Nur dikatakan mempunya darah kacukan dari nendanya dan merupakan satu-satunya manusia berkacukan bunian. Melalui siaran yang TV9 dia menyatakan nendanya muncul ketika dia sedar dan diberitahu dia adalah waris sah kerajaan nendanya satu hari nanti.

Menurut laman blog BELANTARATUJUH, Puteri Nur bakal mewarisi takhta nendanya. Takhtanya berupa seperti pelamin Jawa bertatahkan batu-batu permata delima, zamrud yang bentuknya tidak seperti di dunia nyata.Lantai takhtanya kaca. Sepatu diraja Puteri Nur dibuat daripada sejenis logam seperti besi tetapi bukan besi. Puteri Nur sendiri tak faham ia dari apa.


Mahkota Bunian berwarna tembaga dan bentuk berbeza mengikut usia mereka. Saiz mahkota tersebut juga berbeza, mengikut umur mereka. Ibarat tanduk rusa yang tumbuh.

Yang manusia tarik seperti yang kita baca dan lihat di internet tu bukan mahkota Bunian sebenar. Tu semua kerja jin-jin kafir yang nak sesatkan manusia dan aniaya Bunian.

Bukan harta Bunian! Bunian tak bagi harta pada manusia. Untuk apa nak bagi manusia harta? Harta Bunian kalau dibawa ke dunia nyata akan menyakitkan mereka jika bukan diserahkan kepada waris.

Bagi Bunian, untuk apa bagi harta? “Sedangkan kami tahu harta itu akan hanya menyesatkan dan membawa kepada pertelingkahan”, kata Puteri Nur.Kisah Puteri Nur telah disiarkan di dalam majalah Mastika keluaran Mac 2017. Beliau juga merupakan salah seorang penasihat untuk team Seekers Underground dan pernah muncul dalam siri Seekers Underground yang disiarkan di tonton.my.

Berikut adalah contact info kami:

1. FB Haji Muhammad (Bentara Tujuh Official)

2. IG Bentara Tujuh Official (bentara tujuh_puteri nur)

3. Email pg5bntr7@gmail.com

4. Blog Nukilan Bentara Tujuh (https://bentaratujuh.blogspot.my)

Tonton video dibawah:

Artikel Terkait

Content Champion at Media Asia Berhad.


EmoticonEmoticon