Friday 6 July 2018

(Video) Skandal Anak Lelaki Najib, Nazifuddin Bersama Wanita Diluar Negara.

TagsCelia Zhang - berusia 34 tahun dan merupakan bekas model keturunan Cina-Vietnam yang kini menjadi pelakon dan telah berada di industri hiburan selama empat tahun.

Anak lelaki Datuk Seri Najib Razak dilihat makan dan minum wain dengan seorang pelakon di Taiwan sehari selepas bapanya didakwa di sini sebanyak RM42 juta daripada bekas unit 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Apple Daily Taiwan mendakwa ia menyaksikan Datuk Mohd Nazifuddin Mohd Najib makan dan berbual malam tadi dengan seorang pelakon yang dikenal pasti sebagai Celia Chang, di sebuah restoran di pusat membeli-belah Breeze Xinyi berhampiran menara ikonik Taiwan Taipei 101.

Portal itu berkata kedua-duanya dilihat minum gelas demi gelas wain merah dalam suasana santai yang berlangsung selama tiga jam, dan mendakwa bahawa dua botol wain merah telah dibuka.
Ia juga berkata kedua-duanya kemudiannya dilihat mengambil teksi ke salon urut, sebelum makan malam bertemankan lilin dan menghabiskan kira-kira dua jam di bar.

Apple Daily mendakwa kedua-dua mereka kemudian menaiki teksi ke hotel Grand Hyatt sekitar jam 1 pagi.

Menurut Apple Daily, Nazifuddin menulis catatan Facebook pada jam 9.58 malam pada malam yang sama untuk membelakangi bapanya yang didakwa dengan rasuah, dengan menyatakan bahawa ini dikatakan berlaku ketika dia sedang makan malam bertemankan lilin bersama pelakon tersebut.
Laporan Apple Daily disertai klip video yang menunjukkan rakaman ringkas dan gambar kedua-duanya bersama-sama. Nazifuddin juga dilihat bersama dengan pelakon tersebut selepas dia turun dari pesawat semalam dalam perjalanannya ke Taiwan.

Ketika Zhang ditanya mengenai pertemuan pada Khamis itu yang dirakam video, Apple Daily melaporkan bahawa pelakon itu menjawab melalui jurucakapnya bahawa:

"Dia hanya sahabat baik yang saya kenal selama bertahun-tahun dan datang ke Taiwan untuk melawat, saya bertindak sebagai panduannya dan menemaninya."

Apabila ditanya tentang penampakan mereka di hotel Grand Hyatt, pelakon dilaporkan menjelaskan bahawa mereka hanya minum kerana lebih banyak minuman di sana.

"Kami hanya minum di bar Grand Hyatt, moodnya tidak baik kerana ahli keluarganya sakit, selepas itu dia pergi untuk berehat dan saya kemudian pergi," katanya dipetik sebagai berkata.

Pelakon itu menyatakan bahawa mereka tidak membincangkan berita tentang Najib, dilaporkan kepada portal bahawa dia dan anak lelaki Najib secara umumnya mengelakkan politik kerana sensitiviti dan penglibatannya dalam arena tersebut.

Apple Daily berkata Nazifuddin kembali pagi ini ke Malaysia, juga mendakwa bahawa bekas anak presiden Umno itu mula diperkenalkan oleh rakan-rakannya di Taiwan tiga tahun lalu kepada pelakon itu.

Akhbar itu mendakwa pelakon itu sebelum ini tidak mengetahui status dan latar belakang Nazifuddin dan hanya memulakan hubungan dengannya baru-baru ini selepas dia berpisah dengan teman lelakinya.

Dalam laporan berasingan oleh Apple Daily, pelakon itu - yang telah dikenal pasti sebagai Celia Zhang - berusia 34 tahun dan merupakan bekas model keturunan Cina-Vietnam yang kini menjadi pelakon dan telah berada di industri hiburan selama empat tahun.

Nazifuddin dalam kenyataan 29 Mac 2018 yang disiarkan di akaun Facebooknya mengumumkan bahawa beliau telah menarik diri dari arena politik dan mungkin akan kembali aktif dalam Umno bila sampai masanya nanti.

*****
Najib didakwa pada hari Rabu lepas di Kuala Lumpur dengan tiga tuduhan pecah amanah sebagai seorang penjawat awam dan satu menyalahgunakan kedudukannya untuk suapan diri terhadap dana RM42 juta subsidiari ex-1MDB, SRC International Sdn Bhd.

Dia telah mengaku tidak bersalah atas semua tuduhan yang masing-masing boleh dihukum dengan penjara maksimum 20 tahun dan denda, dengan CBT juga dihukum dengan sebatan. Dia dibebaskan dengan ikat jamin RM1 juta yang dibayar setengah, dengan baki RM500,000 yang dijadualkan pada hari Isnin depan.

Nazifuddin dilihat bersama anak-anak Najib yang lain iaitu Norashman, Mohd Nizar, Nooryana Najwa dan pasangan suami-isteri kedua pada hari Rabu di mahkamah ketika Najib dituduh.


Sumber

Artikel Terkait

Content Champion at Media Asia Berhad.


EmoticonEmoticon