Saturday 3 February 2018

'Johan Raja Lawak' Kena BLOCK Oleh Laman Web Cari Jodoh Untuk Selamanya.

Tags
Gara-gara mempunyai wajah yang sama seperti pelawak Johan Raja Lawak, lelaki yang memasang niat untuk mencari jodoh di sebuah laman web disekat kerana di sangkakan mengguna wajah selebriti.

Melalui perkongsian ini telah dikongsikan sendiri oleh rakan kepada mangsa iaitu Zaid Izzuddin.

Malah lebih melucukan rakannya bernama Syaffiq Tatam itu dituduh kononnya menyamar sebagai selebriti.
Segalanya berlaku apabila Syaffiq telah mendaftar keahliannya di sebuah laman web mencari jodoh, namun setelah pihak laman web tersebut memeriksa akaun Syaffiq mereka telah menganggap Syaffiq melanggar syarat serta peraturan penyertaan menggunakan gambar selebriti.

Untuk mengelakkan kekeliruan dan membuktikan rakannya itu tidak berpura-pura, Zaid turut memuat naik gambar rakannya bersama Johan!
Dalam masa yang sama, di laman Facebook, tuan punya badan turut bersuara dan merasakan perkara ini sesuatu yang melucukan…


Fuhhhhh memang melucukan betul, pihak laman web sendiri keliru dengan persamaan mereka!
Assalamualikm okay yang ini kelakar.. Aku cube la daftar dekat satu laman mencari jodoh.. Ye la orang bujang mana la tau jodoh aku ade dekat situ. Yang masalah nya akaun aku telah disekat sebab konon nya aku gunakan gambar artis. Dan aku dah banyak kali bagi tahu yang gambar tu gambar aku….hadoiiiii… Yang ni last email yg diorang bagi kat aku sebelum akaun aku telah disekat….hadoii!!!!!
Zaid Izzuddin Rahmat Hilmi Sufri Muhammad Nurhanafi Faiz Norddin FarilIzzadi Baituljannah.com
Namun menerusi ruangan Instagram kami, Syaffiq menjawab komen rakannya dan memebritahu kini akaunnya dalam laman web tersebut boleh di akses semula seperti biasa…

Tak boleh bayangkan betul macam manalhah kalau kedua-dua ni bergabung di atas satu pentas kan?

Okay tak nak cakap banyak, nah #MHBelanjaGambar Syaffiq yang dikatakan ‘kembar’ kepada Johan Raja Lawak.


Anda rasa sama tak?

Sumber

Artikel Terkait

Content Champion at Media Asia Berhad.


EmoticonEmoticon